Juniorframgångar i Sverige

Lyckad helg för juniorerna i Sverige och ett gott slut på säsongen. 

I lördags var det finaldags för våra ungdomar som har deltagit i Svenska Ungdomsligan under säsongen. Då det krävs ett svenskt lag som grund har de spelat tillsammans med Eskilstuna och BK Force under namnet BK Force Åland. Vi tackar för ett gott samarbete.

Totalt har över 50 lag deltagit och över 300 ungdomar i gruppspelet. Vi lyckades vinna vår grupp och gå direkt till final.  Där möttes vi av 7 lag och hårt motstånd från hela Sverige. Efter en hel dags spel slutade vi på en mycket god sjätteplats. Vann gjorde Höganäs BC. Fantastiskt humör och peppande laganda hela dagen trots stolpe ut i några matcher. Vi förlorade två stycken med 4 poäng och en med 7 poäng. Tyvärr lite för många tomrutor men erfarenhet och glädje med hem i bagaget efter lite eftertanke. Deltog i laget gjorde Morgan Nordberg, Hampus Andersson, Anton Holmström, Wilmer Kvarnström och Alvin Kvarnström.

Under söndagen spelades den sista av fem deltävlingar av Mälartouren i Västerås där också våra ungdomar deltog. Morgan Nordberg och Alvin Kvarnström lyckades ta sig till final och efter en mycket jämn stegfinal lyckades till slut Alvin Kvarnström ta hem segern i Ungdomsklassen. Detta gjorde att han även blev totalsegrare i ungdomsklassen i hela Mälartouren. Morgan slutade på plats 7. Övriga tre hade en lite sämre dag men stod för ett stort läktarstöd till de övriga två. 

Ålands Bowlingförbund vill tacka arrangörer och övriga deltagare för en väl genomförd och uppskattad Mälartour samt ett stort tack till Svenska Bowlingförbundet för gott samarbete med Svenska Ungdomsligan. Ha en trevlig sommar och så hoppas vi att vi ses till hösten igen.  

 

 

tipsa en bekant

Postad 14.05.2018 23:36:04

Share on Facebook