Styrelsen informerar

Efter det som hände under GP2 lördags start har det inkommit en skrivelse från Komets styrelse, där föreningen vill att ÅBF styrelse skall ta ansvar för sitt misstag. Komets styrelse önskar ett svar från ÅBF hur man i framtiden planerar att sådana här saker förhindras och om liknande eller andra situationer uppstår hur de ska hanteras.

 

ÅBFs styrelse har nu tagit fram ett dokument ”Funktionärens ansvarsområde” som kommer ligga längst fram i pärmen om tävlingar som ligger i hallen till funktionären. I dokumentet kommer dessa punkter stå:

1. funktionären ansvarar för att ta betalt (kontant eller kortläsare)

2. starta upp tävlingen

3. övervaka att tävlingen går rätt till

4. övervaka att tävlande följer reglerna.

Med andra ord att sköta tävlingen så som tävlingens arrangör ÅBF har lagt upp den.

Förutom dessa 4 punkter kommer det, för att förhindra att en funktionär avstår sin plats i tävlingen, att stå i dokumentet att

5. Som allmän info till funktionärer, att blir det ojämnt antal bowlare så bör det införskaffas en sparring så fort som avboknings tiden gått ut (3 dagar före tävling)

6. Funktionärerna på plats tar beslut angående situationer där ojämnt antal spelare dyker upp eller dylika situationer. En möjlighet är att lägga in den sista spelaren på något banpar.

7. Vid förvirring/osäkerhet skall funktionären kontakta ÅBF styrelse. Ordförandes telefonnummer står på hemsidan, och denna kan sedan kontakta de i styrelsen som vet mera om hur man lägger upp tävlingar.

 

Vi i ÅBFs styrelse ber om ursäkt och vår förhoppning är att i fortsättningen skall alla som har anmält sig en tävling få möjlighet att delta!

 

ÅBFs styrelse

Genom ordförande

Rannvá Eiriksdóttir Åkerblom

tipsa en bekant

Postad 16.11.2022 20:11:14

Share on Facebook