Styrelsen informerar

Info om helgens utbildning, vårmöte och annat smått och gott;

UTBILDNING

Till att börja med vill jag påminna om tränarutbildningen som går av stapeln i helgen. Lärare är Johan Ekström. Tiderna som gäller är;

Fredag kl 17.30 - 21.00

Lördag kl 9 - 18 (Lunch 12-13)

Söndag 9 - 12

Lördagen ser lång ut men Johan vill bara försäkra sig om att vi hinner med allt. Så här står det på hemsidan om denna utbildning;

”Utbildningen kräver inga förkunskaper mer än att du helst skall ha spelat bowling en tid. Utbildningen omfattar ca 12 timmar och riktar sig främst till personer som skall ta hand om nybörjare och ungdomar. Inriktningen är på grundnivå och omfattar enkel utbildningsmetodik, grundläggande bowlingteknik, några enkla regelfrågor, äta och dricka vid idrottande samt några grunder inom mental träning (målsättningar, skapa trygghet, fokusering, kommunikation etc.) Inom fysiska delen berör vi uppvärmning.
Efter genomförd utbildning erhålls ett utbildningsbevis som berättigar till utbildning på steg 2.”

Vi planerar att fortsätta erbjuda nivå två, vilken har temat "lära sig träna och att träna för att kunna träna". Observera att för att kunna ta del av den utbildningen måste man ha gått del 1! Så känner du att du kan avsätta en helg för detta – skriv upp dig på listan i hallen. Det är gratis att delta mot att man ställer upp som tränare under vår bowlingskola och kan förhoppningsvis utveckla ditt eget spel på samma gång.

 

Det är även ett krav från våra bidragsgivare att vi ska ha utbildade tränare på plats när vi kö ungdomsbowling. Så era klubbar kan inte delta som tränare efter detta om ni inte har en utbildad huvudansvarig på plats. Tänk på detta eftersom jag antar att det är ett välkommet bidrag till klubbkassan att vara tränare!!

 

TÄVLINGAR NÄSTA ÅR

På vårmötet fastställs preliminärt schema för nästa år (med reservation för riksseriespel), har ni önskemål angående era egna tävlingar eller de tävlingar som ÅBF ordnar; ta kontakt med någon från styrelsen så hinner vi försöka pussla ihop ett så bra och spritt schema som möjligt!

BOWLINGSKOLA

Bowlingskolan fortsätter, schemat för vem som ska vara tränare uppdateras under helgens utbildning eftersom det från och med det måste vara en utbildad tränare på varje tillfälle. Detta är ett krav från våra bidragsgivare. Måndagen den 3 mars tar Komet hand om i alla fall.

ÅBF har köpt nya klot till våra ungdomar efter klagomål från tränare, barn och efter besök i hallen under sportlovsveckan. För att ha framtid i sporten måste vi satsa på barnen och bra material är då i första hand det vi kan bidra med för att skapa intresse.

VÅRMÖTE

ÅBF håller vårmöte på Idrottsgården den 31.03.2014 kl 19.00. Alla medlemmar välkomna, ÅBF bjuder på kaffe och tårta!

ÅBF styrelsen

genom Malin Jingstål

tipsa en bekant

Postad 26.02.2014 09:56:52

Share on Facebook